Ove specifične usluge obuhvataju niz tehničkih zadataka izvođenih na visokim zgradama uz korišćenje užeta kako bi se pristupilo teško dostupnim delovima objekta. Timovi stručnjaka, obučeni za rad na visinama, izvode montažu i demontažu različitih konstrukcija, održavanje cirada i mreža, te instalaciju sistema zaštite od ptica. Ovaj proces zahteva precizno planiranje, stručnost i poštivanje sigurnosnih protokola.

Montaža i demontaža konstrukcija za reklame predstavljaju ključnu uslugu u promociji brenda i informisanju javnosti. Stručnjaci koriste uže kako bi se penjali po zgradi i postavili reklamne konstrukcije na siguran i učinkovit način. Prilikom demontaže, pažljivo se uklanjaju sve komponente kako bi se izbeglo oštećenje fasade ili okolne infrastrukture.

Održavanje cirada i mreža na zgradama takođe zahteva rad na visini. Timovi stručnjaka redovno pregledaju, čiste i popravljaju cirade ili mreže kako bi osigurali njihovu funkcionalnost i dugovečnost. Ovo je posebno važno u urbanim sredinama gde su zgrade izložene raznim atmosferskim uslovima.

Sistemi zaštite od ptica obuhvataju instalaciju različitih uređaja, poput šiljaka, mreža ili elektroimpulsnih sistema, kako bi se sprečilo gneždenje ptica na zgradama. Stručnjaci koriste uže za pristup krovovima i drugim delovima zgrade, gde postavljaju ove sisteme na siguran način. Osim toga, redovno održavanje tih sistema važno je kako bi se osigurala njihova dugotrajna učinkovitost.

Sigurnost radnika je apsolutni prioritet u ovakvim radovima. Stručnjaci se oslanjaju na svoje veštine penjanja i upotrebu specifične opreme za rad na visinama. Oprema za ličnu zaštitu, kao i redovne inspekcije, pridonose ukupnoj sigurnosti izvođenja radova.

Ovaj kompleksan proces omogućuje zgradama da održe funkcionalnost, estetiku te da se zaštite od potencijalnih šteta uzrokovanih reklamama, vremenskim uvetima ili pticama, dok se istovremeno pridržava visokih sigurnosnih standarda u radu na visinama.

Usluge visinskih radova

Ovako to izgleda na terenu

Radovi na visini

Internacionalni sertifikati za visinske radove