Ovi građevinski radovi predstavljaju specijaliziranu uslugu koja se izvodi na visokim zgradama korišćenjem užeta kako bi se pristupilo teško dostupnim delovima objekta. Tim stručnjaka, obučen za rad na visinama, izvodi različite zadatke uključujući malterisanje, krečenje, izradu demit fasada, bojenje fasada, kao i štemovanje krušnih delova fasade.

Prvi korak u ovim radovima obuhvata pažljivo planiranje i procenu stanja zgrade. Stručnjaci analiziraju površine koje zahtevaju intervenciju i pristupaju izradi detaljnog plana rada kako bi se osigurala efikasnost i bezbednost tokom izvođenja radova.

Malterisanje i krečenje zgrada na visini izvode se uz pomoć užeta koje omogućava pristup svim delovima fasade. Kvalitetni materijali koriste se za postizanje dugotrajnih i estetskih rezultata. Izrada demit fasada, proces koji uključuje postavljanje termoizolacionog sloja, takođe se sprovodi s pažnjom kako bi se obezbedila efikasna zaštita objekta od atmosferskih uticaja.

Bojenje fasada na visini zahteva preciznost i stručnost kako bi se postigla ravnomerna i atraktivna boja. Stručnjaci se penju uz pomoć užeta i koriste odgovarajuće tehnike bojenja prilagođene specifičnostima fasade.

Štemovanje krušnih delova fasade predstavlja značajan deo restauracije i održavanja objekta. Stručnjaci pristupaju oštećenim delovima fasade koristeći uže kako bi izvršili precizne radnje štemovanja i zamenili oštećene delove.

Bezbednost radnika tokom ovih radova je od suštinskog značaja. Stručnjaci se oslanjaju na svoje vještine penjanja i upotrebu odgovarajuće sigurnosne opreme. Oprema za ličnu zaštitu, kao i redovne provere opreme, doprinose celokupnoj sigurnosti tokom rada na visini.

Ovaj kompleksan proces omogućava zgradama ne samo obnovu i održavanje, već i postizanje visokih standarda estetike i funkcionalnosti, dok se istovremeno poštuju sve bezbednosne smernice tokom radova na visini.

Usluge visinskih radova

Ovako to izgleda na terenu

Radovi na visini

Internacionalni sertifikati za visinske radove